Pikantní vepřové řízky
60 min.

Ingredience
- 2kusyOkurky nakládané
- 0,13litrZakysaná smetana
- 500gramůVepřová kýta
- 1lžíceKapary sterilované
- 1lžičkaHořčice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Maso po obou stranách poprášíme moukou.
- 2Řízky opečeme na másle z obou stran a mírně podlité dusíme do poloměkka.
- 3Do šťávy přidáme smetanu, hořčici, jemně nakrájené okurky a nasekané kapary. Vše dusíme doměkka.
- 4Podáváme s noky, těstovinami nebo s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.