Pikantní vepřové řízky se zeleninovou směsí

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
34 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, odstraníme z ní semínka a příčně nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme lžíci másla, krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli, pak přidáme okurky a opět krátce smažíme. Přisypeme rajčata, směs opepříme a osolíme, promícháme, přikryjeme pokličkou a 10 minut dusíme na mírném ohni.
  • 3
    Kopr omyjeme, necháme okapat, nasekáme nadrobno a vmícháme na konci dušení do zeleninové směsi.
  • 4
    Vepřové řízky omyjeme, osušíme, opepříme, osolíme a potřeme tenkou vrstvou hořčice.
  • 5
    V druhé pánvi rozehřejeme olej a zbylé máslo, řízky na něm 5 minut smažíme na středním ohni. Během smažení je jednou obrátíme.
  • 6
    Usmažené řízky podáváme s dušenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.