Pikantní vepřový plátek
65 min.

Ingredience
- 4kusyCibule
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 425mililitrůKompot meruňkový
- 1lžičkaNové koření celé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4plátkyVepřová kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a naklepeme, vetřeme do něj drcené koření a zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Snížíme teplotu a zvolna dopékáme 4 minuty, vyjmeme a dáme do tepla. Oloupeme cibuli a nakrájíme na špalíky, slijeme meruňkový kompot, cibuli orestujeme na výpeku z plátků, zalijeme vývarem a
- 2smetanou, povaříme.
- 3Nakonec přidáme meruňky a necháme prohřát.
- 4Maso rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.