Pikantní vývar s krevetami a nudlemi
50 min.
Ingredience
- 0,25hrnekOřechy Kešu
- 1kusCibule
- 140gramůNudle rýžové
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceOmáčka rybí
- 450gramůFilé rybí
- 230gramůKrevety tygří - loupané
- 115gramůFazolové výhonky
- 3kusyCibulka jarní
- 0,5kusOkurka salátová
- 1špetkaCitronová tráva
- 340gramůKokosové mléko
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžíceKari koření
- 0,5kusBujón natur kuřecí
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
21 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
15 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V mixéru rozdrtíme nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, opražené kešu oříšky a tenké plátky voňatky. Nudle uvaříme dle instrukcí na obalu a odložíme stranou.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme rozemletou směs a restujeme za stálého míchání 2 minuty, aby oříšky zhnědly.
- 3Přidáme rybí omáčku, směs na kari, kokosové mléko, kostku drůbežího bujonu a listy kari. Vše povaříme cca 10 minut.
- 4Na malé kousky rozkrájíme rybí maso a přidáme i s krevetami do kokosového vývaru. Cca 4 minuty povaříme, poté uvařené maso vyjmeme a uchováme v teple.
- 5Velký tác vyložíme nakrouhanými listy salátu. Naaranžujeme navrch fazolové výhonky, na nudličky pokrájenou okurku, nadrobno sekanou cibulku spolu s připraveným rybím masem, krevetami a nudlemi. Salát podáváme s mísou krevetových krekrů a vývarem zvlášť slitým do nádoby s vyšším okrajem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.