Pikantní zeleninová pomazánka
20 min.
Ingredience
- 0,5litrVoda pitná
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyKedlubna
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusPaprika zelená
- 1kusKapie
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 150gramůMáslo čerstvé
- 100gramůJogurt bílý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 150gramůŘedkvička
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, celer a kedlubnu oloupeme, nakrájíme na malé kousky, v hrnci s osolenou vodou povaříme do poloměkka. Potom zeleninu scedíme, necháme okapat, vychladnout, vysypeme ji do misky.
- 2Česnek spolu s cibulí oloupeme, pokrájíme také na malé kousky, vložíme do jiné misky, přisypeme sůl, na malé kousky rozkrájené měkké máslo, přilijeme jogurt a důkladně promícháme na hladkou směs. Do té přidáme drobně nasekané chilli papričky, nasekanou zelenou papriku a červenou kapii, přimícháme připravenou zeleninovou směs, všechny suroviny promícháme, přisypeme scezený, opláchnutý hrášek, přidáme olej, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, zamícháme a pomazánku vložíme na chvíli do lednice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.