Pikantní zeleninová pomazánka

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, celer a kedlubnu oloupeme, nakrájíme na malé kousky, v hrnci s osolenou vodou povaříme do poloměkka. Potom zeleninu scedíme, necháme okapat, vychladnout, vysypeme ji do misky.
  • 2
    Česnek spolu s cibulí oloupeme, pokrájíme také na malé kousky, vložíme do jiné misky, přisypeme sůl, na malé kousky rozkrájené měkké máslo, přilijeme jogurt a důkladně promícháme na hladkou směs. Do té přidáme drobně nasekané chilli papričky, nasekanou zelenou papriku a červenou kapii, přimícháme připravenou zeleninovou směs, všechny suroviny promícháme, přisypeme scezený, opláchnutý hrášek, přidáme olej, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, zamícháme a pomazánku vložíme na chvíli do lednice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.