Pilaf
30 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4šálkyVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2šálkyRýže loupaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme a propláchneme. Na rozehřáté máslo v kastrole přidáme okapanou rýži a za stálého míchání ji osmahneme.
- 2Zalijeme osolenou vodou, promícháme a necháme 3 minuty prudce vařit. Když se voda vsákne do rýže, ovážeme poklici ubrouskem a necháme na mírném ohni dodělat.
- 3Místo vody můžeme použít k zalití rýže rajčatovou šťávu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.