Pilaf jako lečo
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 250gramůRýže loupaná
- 2kusyPárky krůtí
- 1kusRajčata
- 1lžíceOlej stolní
- 1lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájené párky a osmahneme, až pustí šťávu. Očištěné a na proužky nakrájené papriky přidáme k párkům a vše okořeníme.
- 2Rýži spaříme, propláchneme, přidáme do směsi a zalijeme 4 dl vroucí vody. Osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut na mírném ohni. Nakonec přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a společně dusíme bez míchání ještě 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.