Pilaf s kuřecím masem a rybízem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
24 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso pokrájíme na menší kusy. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Papriku zbavíme jadřince a pokrájíme na nudličky. Cibulky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno.
  • 2
    Polovinu oleje rozpálíme, přidáme cibulku, papriku a česnek. Smažíme 3 minuty. Přimícháme rýži, kurkumu a hrášek. Přilijeme vývar a uvedeme k varu. Přiklopené vaříme 15 minut. Mandle nasucho opražíme, poté vyjmeme a dáme stranou. Zbytek oleje rozpálíme, osmažíme na něm maso do zezlátnutí. Do uvařené rýže vmícháme rybíz, mandle a petrželku. Takto připravenou rýži servírujeme s kousky masa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.