Pilaf s kuřecím masem a rybízem
35 min.
Ingredience
- 90gramůCibulka jarní
- 90gramůPaprika červená
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůRýže Basmati
- 2špetkyKurkuma
- 110gramůHrášek mražený
- 630mililitrůVývar drůbeží
- 75gramůMandle plátky
- 500gramůKuřecí prsa
- 50gramůRybíz sušený
- 10gramůPetržel - nať
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
24 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na menší kusy. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Papriku zbavíme jadřince a pokrájíme na nudličky. Cibulky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno.
- 2Polovinu oleje rozpálíme, přidáme cibulku, papriku a česnek. Smažíme 3 minuty. Přimícháme rýži, kurkumu a hrášek. Přilijeme vývar a uvedeme k varu. Přiklopené vaříme 15 minut. Mandle nasucho opražíme, poté vyjmeme a dáme stranou. Zbytek oleje rozpálíme, osmažíme na něm maso do zezlátnutí. Do uvařené rýže vmícháme rybíz, mandle a petrželku. Takto připravenou rýži servírujeme s kousky masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.