Pilaf s kuřetem

195 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
48 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na kostičky. Obrané kosti vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody, přidáme zeleninu, následně přibližně hodinu a půl vaříme na mírném ohni. Vývar proté scedíme a kosti i zeleninu vyhodíme.
  • 2
    Ve wok pánvi rozpustíme máslo, vložíme kuře, lehce osmahneme. Přidáme cibulku, špetku soli, pepře a ještě chvilku ponecháme na mírném ohni. Poté přendáme do hrnce, přidáme zázvor, 125 ml vývaru, rozpálíme plotnu na nejvyšší teplotu a přivedeme do varu. Za občasného míchání vaříme, dokud zázvor nezměkne. Přidáme meruňky. Ve 250 ml vývaru připravíme rýži. Přiklopíme pokličkou, opět přivedeme k varu a vaříme do měkka. Pak už jen smícháme rýži spolu s kuřecí směsí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.