Pilaf s meruňkami a jehněčím

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
29 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na másle orestujeme nakrájenou cibuli a nakrájený česnek doměkka. Maso nakrájené na kostky ze všech stran opečeme dohněda. Osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a skořici a promícháme. Přidáme rozinky a meruňky a zalijeme vodou. Přiklopené dusíme půl hodiny doměkka.
  • 2
    Rýži zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme na mírném ohni doměkka. Přidáme zbytek másla a šafrán.
  • 3
    Do hrnce střídavě klademe vrstvu rýže a vrstvu masa. Poslední vrstvu tvoří rýže. Přikryjeme a vaříme na mírném ohni 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.