Pilaf s meruňkami a jehněčím
70 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 3kusyČesnek
- 500gramůJehněčí maso
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceHrozinky
- 100gramůMeruňky sušené
- 250gramůRýže dlouhozrnná
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaŠafrán
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
29 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Na másle orestujeme nakrájenou cibuli a nakrájený česnek doměkka. Maso nakrájené na kostky ze všech stran opečeme dohněda. Osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a skořici a promícháme. Přidáme rozinky a meruňky a zalijeme vodou. Přiklopené dusíme půl hodiny doměkka.
- 2Rýži zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme na mírném ohni doměkka. Přidáme zbytek másla a šafrán.
- 3Do hrnce střídavě klademe vrstvu rýže a vrstvu masa. Poslední vrstvu tvoří rýže. Přikryjeme a vaříme na mírném ohni 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.