Pilaf se zeleninou
105 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusKuře
- 400gramůRýže předvařená (parboiled)
- 250gramůPaprika zelená
- 250gramůRajčata
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1litrVývar drůbeží
- 0,5decilitrOlej olivový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1392 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
66 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře vykostíme, maso nakrájíme na menší kostky.
- 2Z kostí a kůže uvaříme silný vývar. V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní maso a spolu pomalu osmažíme dozlatova. K masu přidáme předvařenou rýži, pokrájená rajčata a papriky na kolečka, vše osolíme, opepříme, přilijeme kuřecí vývar a dusíme pod pokličkou do měkka. Hotový pilaf je bez tekutiny, proto ho vaříme pomalu, až do doby, dokud se tekutina nevyvaří.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.