Pilaf ze skopové plece se sýrem
95 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 500gramůSkopová plec
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
48 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Do kastrolu vlijeme olej, přidáme propláchnutou rýži a osmahneme ji, Osolíme, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 2cm nad rýži. Pod pokličkou dusíme rýži téměř doměkka. Omyté skopové maso uvaříme v mírně osolené vodě doměkka (můžeme použít tlakový hrnec.) Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vývarem ze skopového masa a omáčku chvíli povaříme. Do rýže vmícháme uvařené maso nakrájené na kostky, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Nakonec pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.