Pilaf ze skopového masa
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 40gramůSádlo škvařené
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 200gramůRýže loupaná
- 500mililitrůVoda pitná
- 400gramůSkopová kýta
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme nadrobno cibuli a zpěníme s mletou paprikou na rozehřátém sádle v pekáčku.
- 2Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, mírně podlijeme horkou vodou a vložíme do trouby dusit.
- 3Když je maso téměř měkké přidáme přebranou propláchnutou a spařenou rýži, podlijeme asi dvojnásobkem vody a dodusíme, až maso i rýže změknou.
- 4Potom vmícháme do pokrmu strouhaný sýr.
- 5Podáváme se salátem, případně i s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.