Pilobřich s ostrou červenou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej olivový
- 415gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceKapary sterilované
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceBazalka
- 600gramůPilobřich ostnitý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 200°C.
- 2Do kastrolu nalijeme olej a na rozehřátý dáme 2 konzervy rajčat i se šťávou, přidáme 2 lžíce naložených kaparů, osolíme, opepříme a vaříme 5 minut.
- 3Polovinu takto uvařené šťávy nalijeme do pekáče, do kterého poklademe rybí filety a dolijeme zbytek omáčky. Vložíme do trouby a necháme péct asi 20 minut, dokud ryba není dopečená.
- 4Servírujeme na talíř. Položíme filet a polijeme ho omáčkou, ozdobíme na nudličky pokrájenou čerstvou bazalkou a pokapeme olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.