Pilobřich vařený v páře
60 min.
Ingredience
- 1500gramůPilobřich ostnitý
- 10gramůBazalka
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 2špetkyCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 140mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
37 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
100 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme, vykucháme, odstřihneme ploutve, vevnitř potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
- 26 g bazalky nasekáme na menší kousky a přidáme do spodního zásobníku na vodu u parního hrnce. Rybu necháme vařit v páře 30 minut.
- 3Zbytek bazalky nasekáme, smícháme se zbytkem oleje, šťávou z citronu, špetkou soli a pepře a cukrem.
- 4Uvařenou rybu servírujeme přelitou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.