Piniové rohlíčky
40 min.
Ingredience
- 80gramůCukr moučkový
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 175gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 200gramůOříšky piniové
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
30 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1100 g piniových oříšků umeleme na jemno, nasypeme do mísy, přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr, žloutky a nakrájené máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto, vytvarujeme kouli, zabalíme ji do fólie, necháme asi hodinu v chladničce.
- 2Zbylé oříšky na sucho opražíme v teflonové pánvi, necháme zchladnout.
- 3Z těsta vyválíme na pomoučeném válu asi centimetr silný a 5 cm dlouhý pruh. Nakrájíme jej na dílky a tvarujeme rohlíčky, každý můžeme ozdobit piniovými semínky.
- 4Rohlíčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia přibližně 10 minut (do zlatova).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.