Pirátská polévka z mušlí
40 min.
Ingredience
- 500gramůMušle slávky
- 50gramůBrambory
- 50gramůCibule
- 300mililitrůVývar rybí
- 50gramůAnglická slanina
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl mořská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
487 mg
Cukr
478 mg
Postup přípravy
- 1Mušle dáme do velkého hrnce, zalijeme rybím vývarem, dáme na 5-8 minut vařit. Očistíme a nakrájíme cibuli a brambory. Mušle jsou vařené, když se otevřou. Několik mušlí dáme stranou na ozdobu a z ostatních vyjmeme vnitřky.
- 2Vezmeme další hrnec, rozehřejeme v něm olej, vsypeme cibuli a drobně pokrájenou slaninu a zpěníme. Vložíme bobkový list, zasypeme moukou a uděláme jíšku, kterou podléváme vývarem a dobře promícháme. Poté vložíme maso z mušlí a brambory. Vše zalijeme mlékem, necháme asi 15 minut provařit.
- 3Nakonec odstraníme bobkový list. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.