Pirátská polévka z mušlí

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
487 mg
Cukr
478 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle dáme do velkého hrnce, zalijeme rybím vývarem, dáme na 5-8 minut vařit. Očistíme a nakrájíme cibuli a brambory. Mušle jsou vařené, když se otevřou. Několik mušlí dáme stranou na ozdobu a z ostatních vyjmeme vnitřky.
  • 2
    Vezmeme další hrnec, rozehřejeme v něm olej, vsypeme cibuli a drobně pokrájenou slaninu a zpěníme. Vložíme bobkový list, zasypeme moukou a uděláme jíšku, kterou podléváme vývarem a dobře promícháme. Poté vložíme maso z mušlí a brambory. Vše zalijeme mlékem, necháme asi 15 minut provařit.
  • 3
    Nakonec odstraníme bobkový list. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.