Pirohy s borůvkovou náplní

30 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
6 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat. Okapané smícháme se strouhankou.
  • 2
    V míse z mouky, vajíčka, decilitru vody a soli vypracujeme hladké těsto, rozválíme ho na tenký plát a vykrájíme z něj čtverce. Doprostřed dáme borůvky, těsto přehneme do tvaru trojúhelníku a okraje k sobě pevně přitlačíme.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu vodu a pirohy v ní zvolna vaříme na mírném ohni, dokud nevyplavou. Pak je cedníkem vyjmeme, necháme okapat, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.
  • 4
    Pirohy s borůvkami můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.