Pirohy s hovězí náplní
40 min.
Ingredience
- 0,5kilogramHovězí maso vařené
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 0,25lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2mililitryVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na servírování
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 70gramůSádlo škvařené
- Na vaření
- 2litryVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
28 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené přední hovězí maso umeleme spolu s cibulí nakrájenou na čtvrtky. Maso dáme na rozpálený tuk, osolíme, opepříme a na mírném plameni zahříváme, až se utvoří „haše“.
- 2Hladkou mouku prosejeme na vál a postupně přiléváme teplou vodu, až se utvoří měkké, pružné těsto. Z něj vyválíme placku a vykrajujeme kolečka.
- 3Do každého kolečka dáme masovou náplň. Kolečko přeložíme, okraje pevně stiskneme. Pirohy vhazujeme do vroucí vody a vaříme. Když pirohy vyplavou, necháme je ještě zhruba minut vařit. Poté je cedníkem vyndáme a necháme okapat. Poté vložíme do mísy a polijeme rozpuštěným sádlem.
- 4Podáváme se lžící kysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.