Pirohy s krabím masem

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
839 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
53 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
216 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále dva pláty o síle 3 mm. Vykrojíme 24 koleček o průměru 8-10 cm.
  • 2
    Krabí maso z konzervy scedíme ze šťávy, dáme ho do mísy. Očištěnou šalotku drobně pokrájíme, omytý kopr a řeřichu nasekáme nadrobno a spolu s čerstvým sýrem, solí a pepřem podle chuti směs promícháme.
  • 3
    Na polovinu vykrojených koleček poklademe do středu lžící krabí nádivku. Okraje těsta s nádivkou (asi 1 cm) potřeme rozšlehaným vajíčkem a překryjeme prázdnými kolečky a okraje k sobě pevně přitiskneme. Pirohy potřeme zbývajícím vajíčkem, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct (na střední rošt) do předehřáté trouby. Pečeme při 225°C přibližně 15 minut dozlatova. Pirohy podáváme teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.