Pirohy s krabím masem
35 min.
Ingredience
- 350gramůListové těsto
- 300gramůKrabí maso konzervované
- 400gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1lžíceKopr čerstvý
- 2kusyŠalotka
- 1lžíceŘeřicha
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 80gramůSýr Čedar
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
839 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
53 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
216 mg
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále dva pláty o síle 3 mm. Vykrojíme 24 koleček o průměru 8-10 cm.
- 2Krabí maso z konzervy scedíme ze šťávy, dáme ho do mísy. Očištěnou šalotku drobně pokrájíme, omytý kopr a řeřichu nasekáme nadrobno a spolu s čerstvým sýrem, solí a pepřem podle chuti směs promícháme.
- 3Na polovinu vykrojených koleček poklademe do středu lžící krabí nádivku. Okraje těsta s nádivkou (asi 1 cm) potřeme rozšlehaným vajíčkem a překryjeme prázdnými kolečky a okraje k sobě pevně přitiskneme. Pirohy potřeme zbývajícím vajíčkem, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct (na střední rošt) do předehřáté trouby. Pečeme při 225°C přibližně 15 minut dozlatova. Pirohy podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.