Pirohy s pikantní náplní

140 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1091 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
74 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto na pirohy si připravíme z 375g hladké mouky, kterou nasypeme do mísy. Přidáme k ní 2 lžíce rozpuštěného másla, rozšlehané vajíčko a 250 ml vody. Nejdříve vařečkou smícháme suroviny a pak pomocí rukou vypracujeme na pomoučeném vále hladké vláčné těsto, které potřeme olejem, zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny odpočinout.
  • 2
    Česnek s cibulí očistíme. V pánvi na rozehřátém másle podusíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso, kmín, kurkumu, promícháme a smažíme minutu. Přidáme sůl, chilli, směs dobře promícháme a odstavíme z plotny.
  • 3
    Těsto si na pomoučeném vále rozdělíme na 12 dílů. Každý díl rozválíme na placku a pomocí naolejovaných prstů těsto vytáhneme na kulatou placku asi 15 cm velkou. Takto připravené placky zakryjeme fólií a v misce si rozšleháme druhé vajíčko.
  • 4
    Ve woku si rozpálíme olej, položíme na něj placku, kterou potřeme vajíčkem a dáme na ni 2 lžíce masové směsi. Když je piroh zespodu opečený, přeložíme ho na polovinu, okraje k sobě přitiskneme a piroh vyjmeme z pánve, odložíme do mísy a uchováme teplý.
  • 5
    Takto dosmažíme ostatní pirohy a podáváme.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.