Pirohy s plíčkami
50 min.
Ingredience
- 700gramůJehněčí plíčky
- 1kusRohlíky bílé
- 1kusCibule
- 200gramůSlanina vepřová
- 30gramůSádlo škvařené
- 9gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 400gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
781 mg
Postup přípravy
- 1Plíčky uvaříme ve vodě doměkka, slijeme, okapeme a spolu s rohlíkem namočeným ve vodě semeleme na masovém mlýnku.
- 2Cibuli nasekanou nadrobno osmažíme na sádle, přidáme umletou směs, krátce orestujeme, osolíme a opepříme.
- 3V míse smícháme mouku, vodu, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na čtverce a naplníme směsí. Přeložíme napůl, okraje pevně stiskneme a pirohy uvaříme v osolené mírně se vařící vodě 5 minut.
- 4Po vyjmutí necháme okapat, rozložíme na mísu a polijeme vyškvařenou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.