Pirohy s plíčkami

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
781 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plíčky uvaříme ve vodě doměkka, slijeme, okapeme a spolu s rohlíkem namočeným ve vodě semeleme na masovém mlýnku.
  • 2
    Cibuli nasekanou nadrobno osmažíme na sádle, přidáme umletou směs, krátce orestujeme, osolíme a opepříme.
  • 3
    V míse smícháme mouku, vodu, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na čtverce a naplníme směsí. Přeložíme napůl, okraje pevně stiskneme a pirohy uvaříme v osolené mírně se vařící vodě 5 minut.
  • 4
    Po vyjmutí necháme okapat, rozložíme na mísu a polijeme vyškvařenou slaninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.