Pirožky s vepřovým masem
120 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 10gramůMáslo čerstvé
- 80gramůVejce slepičí
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůCukr krupice
- 5gramůSůl
- 400gramůVepřová plec
- 1gramPepř černý mletý
- 15gramůDroždí
- 20gramůVaječný bílek slepičí
- 150mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Droždí promícháme s cukrem, zředíme vlažnou vodou, přidáme trochu prosáté mouky a promícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme v teple vykynout.
- 2Vykynutý kvásek vlijeme do prosáté mouky (trochu mouky necháme na vyválení těsta), přidáme rozpuštěné máslo, vejce, sůl a zbylou vodu, dobře promícháme a těsto necháme vykynout.
- 3Z vykynutého těsta na vále rozválíme cca 1cm silný plát a rádylkem jej rozdělíme na 10 stejných dílů.
- 4Do středu každého dílu položíme dávku náplně, přeložíme a okraje pevně zmáčkneme k sobě, aby byl pirožek uzavřen. Necháme v teple vykynout.
- 5Nakonec pirožky vkládáme do horkého oleji a po obou stranách je smažíme dočervena.
- 6Pirožky podáváme čerstvě usmažené, teplé.
- 7Příprava náplně: Vepřovou plec opláchneme, osolíme a upečeme. Necháme prochladnout.
- 8Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme, osmahneme na tuku dorůžova a necháme prochladnout.
- 9Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na malé kousky.
- 10Vepřovou plec jemně semeleme nebo nakrájíme na velmi malé kousky, přidáme smaženou cibulku, nakrájené vejce, bílek, sůl, pepř a vše promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.