Písecké roštěnky na pivě
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1decilitrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
31 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
870 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme je na kolečka.
- 2Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, na okrajích nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme je olejem a necháme v chladu uležet.
- 3V pánvi rozehřejeme polovinu sádla a roštěnky v něm z obou stran prudce opečeme. Poté na maso nalijeme pivo a vodu a maso dusíme pod pokličkou, až jsou měkké.
- 4V druhé pánvi rozehřejeme zbylé sádlo a dozlatova v něm usmažíme nakrájenou cibuli, kterou potom vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat.
- 5Roštěnky rozdělíme na servírovací talíře, přidáme k nim osmaženou cibuli, polijeme je šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.