Písecké roštěnky na pivě

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
31 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
870 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nakrájíme je na kolečka.
  • 2
    Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, na okrajích nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme je olejem a necháme v chladu uležet.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme polovinu sádla a roštěnky v něm z obou stran prudce opečeme. Poté na maso nalijeme pivo a vodu a maso dusíme pod pokličkou, až jsou měkké.
  • 4
    V druhé pánvi rozehřejeme zbylé sádlo a dozlatova v něm usmažíme nakrájenou cibuli, kterou potom vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat.
  • 5
    Roštěnky rozdělíme na servírovací talíře, přidáme k nim osmaženou cibuli, polijeme je šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.