Piškotové koláčky s jahodami
55 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 70gramůMouka polohrubá
- 50gramůSirup Monin - jahodový
- 1kusCukr vanilka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 250gramůTvaroh jemný
- 40gramůSolamyl
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 110gramůCukr krupice
- 1kusCitrony
- 200gramůJahody zahradní
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
941 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200C.
- 2Ze žloutků a 30g cukru ušleháme hustou pěnu. Poté přidáme citronovou kůru a špetku soli. Vmícháme sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru. Nakonec přimícháme mouku, škrobovou moučku a vychladlé tekuté máslo.
- 3Hotovou piškotovou hmotu dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, plech vyložíme papírem na pečení a na něj nastříkáme koláčky o průměru cca 10cm. Pečeme asi 10minut dozlatova.
- 4Jahody omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na dílky. Utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem a jahodovým sirupem a opatrně přimícháme jahody. Krém rozvrstvíme na vychladlé koláčky a podáváme. Můžeme dozdobit kousky jahod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.