Piškotové koláčky s jahodami

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
941 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 2
    Ze žloutků a 30g cukru ušleháme hustou pěnu. Poté přidáme citronovou kůru a špetku soli. Vmícháme sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru. Nakonec přimícháme mouku, škrobovou moučku a vychladlé tekuté máslo.
  • 3
    Hotovou piškotovou hmotu dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, plech vyložíme papírem na pečení a na něj nastříkáme koláčky o průměru cca 10cm. Pečeme asi 10minut dozlatova.
  • 4
    Jahody omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na dílky. Utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem a jahodovým sirupem a opatrně přimícháme jahody. Krém rozvrstvíme na vychladlé koláčky a podáváme. Můžeme dozdobit kousky jahod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.