Piškotový dort s mandarinkovou šlehačkou

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme žloutky s vodou a cukrem. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který opatrně přimícháme do žloutkové směsi. Nakonec přimícháme mouku, škrob, kakao a nasekané vlašské ořechy.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme asi 60 minut. Po upečení korpus vyklopíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Po vychladnutí korpus dvakrát vodorovně prořízneme a dortové placky pokapeme mandlovým likérem.
  • 4
    Mandarinky přecedíme, necháme okapat a několik dílků odložíme stranou. Zbytek mandarinek najemno nasekáme.
  • 5
    Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem, moučkový cukrem a ztužovačem šlehačky. Třetinu šlehačky odložíme stranou a zbytek smícháme s mandarinkami. Mandarinkovou šlehačkou spojíme dortové placky a zbytkem potřeme povrch dortu. Zbylou třetinu šlehačky dáme do zdobícího sáčku a na dortu vytváříme kopečky, zdobíme plátky mandarinek a sypeme nastrouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.