Piškotový dort s mandarinkovou šlehačkou
100 min.
Ingredience
- 20gramůSolamyl - bramborový škrob
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceVoda pitná
- 150gramůCukr krupice
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůKakao
- 100gramůOřechy vlašské
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- Náplň
- 4centilitryLikér mandlový - Amaretto
- 500gramůKompot ananasový
- 750mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceCukr moučkový
- 80gramůČokoláda hořká
- 1baleníZtužovač šlehačky
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme žloutky s vodou a cukrem. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který opatrně přimícháme do žloutkové směsi. Nakonec přimícháme mouku, škrob, kakao a nasekané vlašské ořechy.
- 2Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme asi 60 minut. Po upečení korpus vyklopíme a necháme vychladnout.
- 3Po vychladnutí korpus dvakrát vodorovně prořízneme a dortové placky pokapeme mandlovým likérem.
- 4Mandarinky přecedíme, necháme okapat a několik dílků odložíme stranou. Zbytek mandarinek najemno nasekáme.
- 5Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem, moučkový cukrem a ztužovačem šlehačky. Třetinu šlehačky odložíme stranou a zbytek smícháme s mandarinkami. Mandarinkovou šlehačkou spojíme dortové placky a zbytkem potřeme povrch dortu. Zbylou třetinu šlehačky dáme do zdobícího sáčku a na dortu vytváříme kopečky, zdobíme plátky mandarinek a sypeme nastrouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.