Pistáciové sušenky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
55 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
186 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Asi 2/3 pistácií umeleme a promícháme s moukou. Z bílků, citronové šťávy a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Pak do něj přimícháme skořici a umleté pistácie s moukou. Nakonec zamícháme žloutky a šleháme, dokud nám nevznikne jemná hladká hmota.
  • 2
    Plech vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  • 3
    Těstem naplníme zdobící sáček s hladkým nástavcem a na pečící papír tvoříme hromádky a sypeme je zbytkem najemno nasekaných pistácií. Pak vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut.
  • 4
    Po upečení necháme sušenky vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.