Pivní cukroví ve formičkách

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
881 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
44 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
7 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pivu krátce vaříme posekané hrozinky a necháme je v pivu také vychladnout. Vyloupané ořechy a citronovou kůru nastrouháme, muškátový oříšek nastrouháme, hřebíček umeleme.
  • 2
    Na válu ze všech surovin, včetně hrozinek s pivem, vypracujeme hladké těsto a ve fólii je necháme alespoň tři hodiny v chladničce odpočinout.
  • 3
    Poté z těsta vyválíme váleček, z kterého ukrajujeme kousky, jimiž plníme formičky.
  • 4
    Pečeme v mírně předehřáté troubě, až zrůžoví. Těsto vyklopíme a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.