Pivní cukroví ve formičkách
40 min.
Ingredience
- 250gramůHrozinky
- 200mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 500gramůMouka polohrubá
- 3gramyCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 125gramůMáslo čerstvé
- 200gramůOřechy vlašské
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2kusyHřebíček
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Na obalení
- 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
881 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
44 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
7 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1V pivu krátce vaříme posekané hrozinky a necháme je v pivu také vychladnout. Vyloupané ořechy a citronovou kůru nastrouháme, muškátový oříšek nastrouháme, hřebíček umeleme.
- 2Na válu ze všech surovin, včetně hrozinek s pivem, vypracujeme hladké těsto a ve fólii je necháme alespoň tři hodiny v chladničce odpočinout.
- 3Poté z těsta vyválíme váleček, z kterého ukrajujeme kousky, jimiž plníme formičky.
- 4Pečeme v mírně předehřáté troubě, až zrůžoví. Těsto vyklopíme a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.