Pivní fondue
30 min.
Ingredience
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůChléb toastový
- 1lžičkaHořčice
- 450gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do pánve vlijeme pivo, prohřejeme, přidáme na kostičky nakrájený sýr, podle chuti hořčici a pepř. Za stálého míchání sýr necháme roztavit.
- 2Po částečném vychladnutí natřeme směs na plátky toastovécho chleba (nebo veky), rozložíme na suchý plech a v předehřáté troubě krátce zapečeme do zlatova.
- 3Ihned podáváme k pivu nebo k čaji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.