Pivní hovězí cibulačka
35 min.

Ingredience
- 500gramůCibule
- 2lžíceCukr moučkový
- 300gramůHovězí maso přední
- 2stroužkyČesnek
- 250mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1kusBobkový list
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžícePetržel - nať
- 80mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
26 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku s cukrem. Cibulka by měla změknout a zkaramelizovat.
- 2Mezitím rozpálíme velkou pánev. Na plátky nakrájené maso osolíme, opepříme a dáme opékat na pánev. Postačí 3 až 4 minutky z každé strany, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté.
- 3Do hrnce přidáme česnek, bobkový list a pivo. Přivedeme k varu a zalijeme vývarem. Poté opět přivedeme k varu a dochutíme solí a pepřem.
- 4Maso nakrájíme na drobné proužky a přidáme do polévky. Na závěr polévku ještě ozdobíme trochou petrželky a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.