Pivní jihomoravský špíz
25 min.
Ingredience
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 20gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůSalám měkký
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžícePivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
70 mg
Cukr
322 mg
Postup přípravy
- 1Tvrdý sýr a salám nakrájíme na větší kostičky. Žampiony očistíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme je na poloviny.
- 2V misce rozšleháme vajíčka s pivem a hladkou mouku, těstíčko dochutíme pepřem a solí. Připravené kousky sýra a salámu a půlky žampionů v něm obalujeme a postupně střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle.
- 3Špízy pečeme ve větší pánvi na rozpáleném oleji, v průběhu pečení je obracíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.