Pivní koláč pórkový
50 min.
Ingredience
- Na náplň
- 150gramůAnglická slanina
- 200gramůPórek
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 50mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
49 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
932 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na vále vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, změklého másla, žloutků, piva a soli. Těsto zabalíme do fólie a v chladničce necháme alespoň dvě hodiny odpočinout.
- 2Poté těsto vložíme do koláčové formy, dno propícháme vidličkou a v mírně předehřáté troubě koláč 5 minut zapečeme.
- 3V mezičase připravíme náplň. Na drobně nakrájené slanině dusíme pórek nakrájený na plátky, vmícháme žloutek, který jsme umíchali s pivem, smetanou, kořením a solí. Do mírně prochladlé náplně lehce vmícháme pevný sníh ze tří bílků.
- 4Směs nalijeme na předpečený korpus a pečeme, až koláč zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.