Pivní koláč pórkový

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
49 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
932 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vále vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, změklého másla, žloutků, piva a soli. Těsto zabalíme do fólie a v chladničce necháme alespoň dvě hodiny odpočinout.
  • 2
    Poté těsto vložíme do koláčové formy, dno propícháme vidličkou a v mírně předehřáté troubě koláč 5 minut zapečeme.
  • 3
    V mezičase připravíme náplň. Na drobně nakrájené slanině dusíme pórek nakrájený na plátky, vmícháme žloutek, který jsme umíchali s pivem, smetanou, kořením a solí. Do mírně prochladlé náplně lehce vmícháme pevný sníh ze tří bílků.
  • 4
    Směs nalijeme na předpečený korpus a pečeme, až koláč zezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.