Pivní kuřecí křidýlka

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
    • 1kilogramKuřecí křídla
    • 250mililitrůMelasa
    • 120gramůMáslo arašídové
    • 120mililitrůCitronová šťáva
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaChilli koření mleté
    • 1lžíceHořčice
    • 600mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
56 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kuřecích křídel odřízneme špičky a rozložíme je do pekáče.
  • 2
    V kastrolu smícháme pivo, melasu, arašídové máslo, citronovou šťávu, worcesterskou omáčku a hořčici, osolíme, zaprášíme chilli kořením, přivedeme k varu a 15min povaříme. Horkou směsí zalijeme křidýlka a necháme půl hodiny marinovat.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200C, vložíme maso a pečeme cca 20min.
  • 4
    Podáváme např. s rýží a vypečenou šťávou. Můžeme doplnit řapíkatým celerem a zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.