Pivní kuřecí křidýlka
70 min.
Ingredience
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1kilogramKuřecí křídla
- 250mililitrůMelasa
- 120gramůMáslo arašídové
- 120mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1lžíceHořčice
- 600mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
56 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Z kuřecích křídel odřízneme špičky a rozložíme je do pekáče.
- 2V kastrolu smícháme pivo, melasu, arašídové máslo, citronovou šťávu, worcesterskou omáčku a hořčici, osolíme, zaprášíme chilli kořením, přivedeme k varu a 15min povaříme. Horkou směsí zalijeme křidýlka a necháme půl hodiny marinovat.
- 3Troubu předehřejeme na 200C, vložíme maso a pečeme cca 20min.
- 4Podáváme např. s rýží a vypečenou šťávou. Můžeme doplnit řapíkatým celerem a zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.