Pivní polévka s brynzou
40 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 800mililitrůVoda pitná
- 220gramůSýr Brynza
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 120gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMléko polotučné
- 200gramůChléb konzumní
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
74 mg
Postup přípravy
- 1Do vroucí osolené vody vložíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Když jsou téměř měkké, přidáme rozdrobenou brynzu a pivo. Na mírném plameni vaříme. Na závěr do polévky zavaříme nočky.
- 2Nočky připravíme z mouky, vejce, mléka a másla. Vše dobře promícháme, až vznikne hladké těstíčko, z kterého namočenou lžičkou vykrajujeme malé nočky.
- 3K polévce servírujeme chlebové krutony smažené na oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.