Pivní polévka s medem
40 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1litrPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 2lžíceMed včelí
- 10gramůMáslo čerstvé
- 10gramůBobkový list
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Pivo vylijeme do hrnce, přidáme med, máslo, bobkový list a za stálého míchání uvedeme do varu. Smetanu vylijeme do mísy, přidáme mouku, 6 žloutků, šťávu z 1 citronu dobře rozmícháme, pomalu lijeme do polévky a zase za stálého míchání, aby se smetana nesrazila, polévku zahustíme. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh, který za pomoci lžíce dáváme do vařící se polévky, až vzniknou noky. Na konci vaření polévku dochutíme solí a pepřem. Necháme pod poklici 5-10 minut a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.