Pivní polévka se skořicí
35 min.
Ingredience
- 1litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1gramMáslo čerstvé
- 2kusySkořice celá
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2špetkyPepř černý mletý
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- Na krutony
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci zahříváme pivo. Přidáme máslo, cukr, koření a sůl a necháme přejít varem.
- 2V mezičase v misce rozšleháme žloutky ve smetaně.
- 3Krutony připravíme z chleba, který nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
- 4Když se polévka začne vařit, odstavíme ji a zašleháme do ní smetanu se žloutky. Už nevaříme.
- 5Polévku servírujeme s chlebovými krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.