Pivní polévka se žloutky
20 min.
Ingredience
- 1litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
28 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozšleháme v pivu žloutky s cukrem a za stálého míchání zahříváme, ale polévka se nesmí vařit, aby se žloutky nesrazily.
- 2Na závěr do polévky zašleháme máslo, osolíme a opepříme. Na talířích zdobíme posekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.