Pivní zelňačka

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 700mililitrůVývar drůbeží
    • 250gramůZelí kysané
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 120gramůAnglická slanina
    • 1kusCibule
    • 150gramůKlobása ostravská
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
956 mg
Cukr
848 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli jemně nakrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na tenčí kolečka, zelí překrájíme.
  • 2
    V hrnci se silným dnem na oleji škvaříme slaninu, přidáme cibuli, necháme zpěnit, přidáme klobásu, zaprášíme moukou a orestujeme. Přisypeme papriku, sůl, pepř, zamícháme, přidáme zelí, vlijeme vývar s pivem a vaříme doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.