Pivní zelňačka
45 min.
Ingredience
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 700mililitrůVývar drůbeží
- 250gramůZelí kysané
- 1lžíceOlej rostlinný
- 120gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 150gramůKlobása ostravská
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
956 mg
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli jemně nakrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na tenčí kolečka, zelí překrájíme.
- 2V hrnci se silným dnem na oleji škvaříme slaninu, přidáme cibuli, necháme zpěnit, přidáme klobásu, zaprášíme moukou a orestujeme. Přisypeme papriku, sůl, pepř, zamícháme, přidáme zelí, vlijeme vývar s pivem a vaříme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.