Pizza bianca s cuketami
45 min.
Ingredience
- 225mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyCuketa
- 300gramůMozzarella
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kostkaDroždí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1236 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
40 g
Sacharidy
153 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vodu zahřejeme na 50 °C. (V mikrovlnné troubě zahříváme při vysokém výkonu zhruba 1 minutu.)
- 2Smícháme mouku, droždí, sůl a vmícháme většinu vody s olivovým olejem. Podle potřeby přidáme zbytek vody.
- 3Těsto na pomoučněném vále důkladně propracováváme asi 10 minut. Vytřeme olejem misku a vložíme do ní vypracované těsto ve tvaru koule. Těsto obrátíme, aby bylo olejem pokryté. Mísu přikryjeme a necháme kynout, dokud se objem těsta nezdvojnásobí.
- 4Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rychle prohněteme, přikryjeme obrácenou mísou a necháme 10 minut odpočívat.
- 5Zatím si nastrouháme škrabkou cukety na velmi tenké plátky. Mozzarellu nakrájíme na kostičky.
- 6Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu přikryjeme, druhou rozválíme na placku o průměru asi 23 cm.
- 7Přeneseme ji na mírně pomoučněný pečící plech, naneseme na ni polovinu mozzarelly, cuket a nakrájený rozmarýn.
- 8Stejným způsobem připravíme i druhou část těsta.
- 9Pizzy pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Těsto musí být příjemně křupavé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.