Pizza bianca s cuketami

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1236 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
40 g
Sacharidy
153 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu zahřejeme na 50 °C. (V mikrovlnné troubě zahříváme při vysokém výkonu zhruba 1 minutu.)
  • 2
    Smícháme mouku, droždí, sůl a vmícháme většinu vody s olivovým olejem. Podle potřeby přidáme zbytek vody.
  • 3
    Těsto na pomoučněném vále důkladně propracováváme asi 10 minut. Vytřeme olejem misku a vložíme do ní vypracované těsto ve tvaru koule. Těsto obrátíme, aby bylo olejem pokryté. Mísu přikryjeme a necháme kynout, dokud se objem těsta nezdvojnásobí.
  • 4
    Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rychle prohněteme, přikryjeme obrácenou mísou a necháme 10 minut odpočívat.
  • 5
    Zatím si nastrouháme škrabkou cukety na velmi tenké plátky. Mozzarellu nakrájíme na kostičky.
  • 6
    Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu přikryjeme, druhou rozválíme na placku o průměru asi 23 cm.
  • 7
    Přeneseme ji na mírně pomoučněný pečící plech, naneseme na ni polovinu mozzarelly, cuket a nakrájený rozmarýn.
  • 8
    Stejným způsobem připravíme i druhou část těsta.
  • 9
    Pizzy pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Těsto musí být příjemně křupavé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.