Pizza margherita

135 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z cukru, droždí a 90 ml vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, olejem, zbytkem vody a kváskem. Vypracujeme v hladké nelepivé těsto.
  • 2
    Mísu vymažeme olivovým olejem a vyválíme v ní těsto. Poté necháme přikryté 1,5 hodiny kynout.
  • 3
    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a každý z nich vyválíme na kolo o průměru 30 cm. Přendáme na pomazaný a kukuřičnou moukou posypaný plech. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou připravenou z rozmixovaných rajčat, bazalky, česneku, passaty a dvou lžiček olivového oleje. Dle chuti osolíme a opepříme, posypeme nakrájenou mozzarellou a nasekanou bazalkou. Vše pokapeme olejem.
  • 4
    Necháme péct cca 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.