Pizza margherita
135 min.
Ingredience
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 12gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 215mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 60mililitrůOlej olivový
- 150gramůMozzarella
- 120gramůRajčata
- 12gramůPassata (drcená rajčata)
- 24gramůMouka kukuřičná
- 10gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z cukru, droždí a 90 ml vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, olejem, zbytkem vody a kváskem. Vypracujeme v hladké nelepivé těsto.
- 2Mísu vymažeme olivovým olejem a vyválíme v ní těsto. Poté necháme přikryté 1,5 hodiny kynout.
- 3Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a každý z nich vyválíme na kolo o průměru 30 cm. Přendáme na pomazaný a kukuřičnou moukou posypaný plech. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou připravenou z rozmixovaných rajčat, bazalky, česneku, passaty a dvou lžiček olivového oleje. Dle chuti osolíme a opepříme, posypeme nakrájenou mozzarellou a nasekanou bazalkou. Vše pokapeme olejem.
- 4Necháme péct cca 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.