Pizza s artyčoky a sýrem
110 min.
Ingredience
- 4lžíceOmáčka rajčatová
- 60gramůSýr Niva (Rokfór)
- 0,5kusCibule červená
- 45gramůSýr Čedar
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1lžíceTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 125gramůArtyčoky sterilované
- 500gramůTěsto na pizzu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
6 g
Cukr
776 mg
Postup přípravy
- 1Těsto na pizzu vyválíme do placky o průměru 25 cm. Položíme na vymazaný pečící plech a okraje přizvedneme, přikryjeme a necháme kynout 10 minut.
- 2Rozprostřeme až k okraji rajčatovou omáčku, poklademe plísňový sýr a na něj srdíčka artyčoků a nasekanou červenou cibuli.
- 3Smícháme parmezán, čedar, tymián a směsí potřeme pizzu. Zakápneme olejem z artyčoků, osolíme a opepříme. V předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia pečeme 20 minut.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.