Pizza s batáty, artyčoky a ricottou

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1514 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
22 g
Sacharidy
178 g
Vláknina
89 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané batáty, neboli sladké brambory, nakrájené na tenké plátky potřeme olivovým olejem a opékáme 3-4 minuty z obou stran v troubě. Troubu předehřejeme na 220 °C. Brambory po upečení překrojíme na polovinu.
  • 2
    Pod rozpálený gril vsuneme červenou paprikou zbavenou semínek a pečeme 6-8 minut, do zčernání slupky. Vytáhneme, po ochladnutí sloupneme slupku a nakrájíme na tenké proužky.
  • 3
    Připravený korpus na pizzu potřeme rajčatovým protlakem (se sníženým obsahem soli) a na něj narovnáme upečené batáty, červenou papriku, plátky artyčokových srdíček, plátky rajčat, vypeckované černé olivy a nízkotučnou ricottu a pečeme 12-15 minut do ztmavnutí okraje korpusu. Rozkrojíme na 6 dílů a ozdobíme lístky čerstvé rokety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.