Pizza s batáty, artyčoky a ricottou
50 min.
Ingredience
- 150gramůBrambory sladké (Batáty)
- 1kusPaprika červená
- 1kusRajčata
- 25gramůOlivy černé
- 100gramůRicotta
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 3kusyArtyčoky
- 500gramůTěsto na pizzu
- 0,5lžičkaOlej olivový
- 0,5hrstRoketa
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1514 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
22 g
Sacharidy
178 g
Vláknina
89 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Oloupané batáty, neboli sladké brambory, nakrájené na tenké plátky potřeme olivovým olejem a opékáme 3-4 minuty z obou stran v troubě. Troubu předehřejeme na 220 °C. Brambory po upečení překrojíme na polovinu.
- 2Pod rozpálený gril vsuneme červenou paprikou zbavenou semínek a pečeme 6-8 minut, do zčernání slupky. Vytáhneme, po ochladnutí sloupneme slupku a nakrájíme na tenké proužky.
- 3Připravený korpus na pizzu potřeme rajčatovým protlakem (se sníženým obsahem soli) a na něj narovnáme upečené batáty, červenou papriku, plátky artyčokových srdíček, plátky rajčat, vypeckované černé olivy a nízkotučnou ricottu a pečeme 12-15 minut do ztmavnutí okraje korpusu. Rozkrojíme na 6 dílů a ozdobíme lístky čerstvé rokety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.