Pizza s gorgonzolou a dýní

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí a cukr smícháme se 4 lžícemi vody v odměrné nádobě, dáme na teplé místo a necháme 15 minut, až směs vzejde.
  • 2
    Celozrnnou a hrubou mouku smícháme v míse se solí, uděláme uprostřed důlek, přidáme 2 lžíce olivového oleje, směs droždí a zbytek vody. Vypracujeme těsto. Přemístíme ho na vál a zpracováváme, až zvláční. Těsto vrátíme do mísy, přikryjeme a necháme 30 minut kynout. Poté ho vyndáme a zpracujeme ho 2 minuty. Rozválíme těsto do tvaru oválu a položíme ho na olejem potřený plech, okraje vytáhneme co nejvíc do stran.
  • 3
    Do zapékací mísy vložíme dýni nakrájenou na kostičky, pokapeme olivovým olejem a pečeme 20 minut. Těsto pokryjeme na plátky nakrájenou hruškou a dýní, potřeme olejem ze zapékací nádoby. Posypeme gorgonzolou a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při teplotě 200 stupňů.
  • 4
    Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.