Pizza s gorgonzolou a dýní
60 min.
Ingredience
- 7gramůDroždí sušené
- 1lžičkaCukr krupice
- 2,5decilitryVoda pitná
- 175gramůMouka pšeničná celozrnná
- 175gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaSůl
- 400gramůDýně
- 1kusHrušky
- 100gramůSýr Gorgonzola
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Droždí a cukr smícháme se 4 lžícemi vody v odměrné nádobě, dáme na teplé místo a necháme 15 minut, až směs vzejde.
- 2Celozrnnou a hrubou mouku smícháme v míse se solí, uděláme uprostřed důlek, přidáme 2 lžíce olivového oleje, směs droždí a zbytek vody. Vypracujeme těsto. Přemístíme ho na vál a zpracováváme, až zvláční. Těsto vrátíme do mísy, přikryjeme a necháme 30 minut kynout. Poté ho vyndáme a zpracujeme ho 2 minuty. Rozválíme těsto do tvaru oválu a položíme ho na olejem potřený plech, okraje vytáhneme co nejvíc do stran.
- 3Do zapékací mísy vložíme dýni nakrájenou na kostičky, pokapeme olivovým olejem a pečeme 20 minut. Těsto pokryjeme na plátky nakrájenou hruškou a dýní, potřeme olejem ze zapékací nádoby. Posypeme gorgonzolou a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při teplotě 200 stupňů.
- 4Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.