Pizza s kapary a tuňákem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
24 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu [20279]:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 6
    Těsto rozválíme a vytáhneme do tloušťky 1 cm a šířky 35 cm. Uděláme kruh a vytvarujeme.
  • 7
    Dáme na plech, povrch pokryjeme přísadami a v troubě předehřáté na 220°C pečeme 20-30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.