Pizza s kapary a tuňákem
70 min.
Ingredience
- 90mililitrůPassata (drcená rajčata)
- 200gramůTuňák v oleji
- 2lžíceKapary
- 130gramůMozzarella
- 1lžičkaOregano sušené
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 12gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 35mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 215mililitrůVoda pitná
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
908 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
24 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu [20279]:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Těsto rozválíme a vytáhneme do tloušťky 1 cm a šířky 35 cm. Uděláme kruh a vytvarujeme.
- 7Dáme na plech, povrch pokryjeme přísadami a v troubě předehřáté na 220°C pečeme 20-30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.