Pizza s pancettou
60 min.
Ingredience
- Náplň
- 400gramůPancetta
- 680gramůMozzarella
- 40gramůChilli paprička
- 400gramůRajčata
- 8gramůSůl mořská
- 2gramyPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej olivový
- Rajčatová omáčka na pizzu
- 10gramůBazalka
- 1stroužekČesnek
- 2gramyPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 8gramůSůl mořská
- 30mililitrůOlej olivový
- Těsto na pizzu semolinové
- 20gramůCukr krupice
- 14gramůDroždí sušené
- 200gramůMouka pšeničná - Semolina
- 8gramůSůl mořská
- 650mililitrůVoda pitná
- 800gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
960 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
46 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
- 2Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.
- 3Pancettu nakrájíme na velmi tenké plátky, rajčata na kolečka, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nasekáme najemno, mozzarellu nakrájíme na menší kousky. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, poházíme kousky mozzarelly, posypeme chilli papričkou, navrch upravíme plátky pancetty, kolečka rajčat, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a upečeme dokřupava.
- 4Pizzu servírujeme na velkém talíři nakrájenou na trojúhelníky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.