Pizza s parmskou šunkou a ovčím sýrem

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 6
    Těsto potřeme rajčatový protlakem a naklademe na něj cibuli nakrájenou na kolečka.
  • 7
    Parmskou šunku nakrájíme na proužky a klademe na pizzu. Ovčí sýr nakrájíme na plátky a rozložíme na parmskou šunku.
  • 8
    Pizzu osolíme, posypeme bazalkou a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia 15 minut.
  • 9
    Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.