Pizza s parmskou šunkou a ovčím sýrem
35 min.
Ingredience
- Náplň
- 1kusCibule červená
- 100gramůŠunka parmská
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1špetkaSůl
- 1špetkaBazalka
- 1kusPažitka
- 2lžíceProtlak rajčatový
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 12gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 215mililitrůVoda pitná
- 45mililitrůOlej olivový
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Těsto potřeme rajčatový protlakem a naklademe na něj cibuli nakrájenou na kolečka.
- 7Parmskou šunku nakrájíme na proužky a klademe na pizzu. Ovčí sýr nakrájíme na plátky a rozložíme na parmskou šunku.
- 8Pizzu osolíme, posypeme bazalkou a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia 15 minut.
- 9Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.