Pizza s rukolou

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto na pizzu připravíme dle návodu.
  • 2
    Těsto dobře vypracujeme a rozdělíme na 2 části. Vymastíme plech olejem a vložíme na něj dvě připravená těsta.
  • 3
    Těsto potřeme rajčatovým protlakem. Přidáme na plátky nakrájená rajčata a přidáme špetku soli a pepře.
  • 4
    Nyní vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme cca 10 minut.
  • 5
    Poté obložíme pizzy rukolou, strouhaným parmazánem a šunkou pokrájenou na nudličky a vše vložíme ještě na 5 minut do trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 26. 3. 2016
Pizza s rukolou
Pizzu s rajčátky a rukolou jsme si zamilovali hned při první návštěvě Itálie. Od té doby ji pečeme i doma, ale používáme na ni ingredience jako Italové, aby výsledek byl co nejlepší. Dělám domácí jemné kynuté těsto, domácí rajčatovou omáčku (sugo pomodoro) s bazalkou a oreganem, používáme sušenou šunku a nesmí chybět mozzarella položená na rajčatový základ a pečená s ním. Díky těmto "drobnostem" je naše pizza vynikající 😉 Palec nahoru.