Pizza s rukolou
55 min.
Ingredience
- 2kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůRukola
- 40gramůSýr Parmezán
- 100gramůŠunka od kosti
- 1baleníTěsto na pizzu
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těsto na pizzu připravíme dle návodu.
- 2Těsto dobře vypracujeme a rozdělíme na 2 části. Vymastíme plech olejem a vložíme na něj dvě připravená těsta.
- 3Těsto potřeme rajčatovým protlakem. Přidáme na plátky nakrájená rajčata a přidáme špetku soli a pepře.
- 4Nyní vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme cca 10 minut.
- 5Poté obložíme pizzy rukolou, strouhaným parmazánem a šunkou pokrájenou na nudličky a vše vložíme ještě na 5 minut do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 26. 3. 2016
Pizza s rukolou
Pizzu s rajčátky a rukolou jsme si zamilovali hned při první návštěvě Itálie. Od té doby ji pečeme i doma, ale používáme na ni ingredience jako Italové, aby výsledek byl co nejlepší. Dělám domácí jemné kynuté těsto, domácí rajčatovou omáčku (sugo pomodoro) s bazalkou a oreganem, používáme sušenou šunku a nesmí chybět mozzarella položená na rajčatový základ a pečená s ním. Díky těmto "drobnostem" je naše pizza vynikající 😉 Palec nahoru.