Pizza se slaninou a vejcem
45 min.
Ingredience
- Náplň
- 1kusCibule červená
- 100gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Čedar
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 12gramůCukr krupice
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 215mililitrůVoda pitná
- 45mililitrůOlej olivový
- 1kusProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1003 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
36 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu: Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 2Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 3Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 4Korpus potřeme rajčatový protlakem, navrch rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou anglickou slaninu, osolíme a opepříme.
- 5Doprostřed pizzy rozklepneme dvě vajíčka a posypeme nastrouhaným čedarem.
- 6Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.