Pizza se slaninou a vejcem

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1003 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
36 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu: Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 2
    Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 3
    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 4
    Korpus potřeme rajčatový protlakem, navrch rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou anglickou slaninu, osolíme a opepříme.
  • 5
    Doprostřed pizzy rozklepneme dvě vajíčka a posypeme nastrouhaným čedarem.
  • 6
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme asi 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.