Pizza (základní polotovar)
40 min.
Ingredience
- 20gramůDroždí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 80gramůVejce slepičí
- 15gramůSůl
- 50gramůTuk
- 12gramůČesnek
- 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
74 mg
Postup přípravy
- 1Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí, rozmícháme, přidáme trochu prosáté mouky a připravíme kvásek. Necháme dostatečně vykynout.
- 2Do zbylé mouky přidáme vejce, zbylé vlažné mléko, tuk, sůl, kvásek a vypracujeme hladké těsto.
- 3Po vykynutí těsto rozdělíme na 10 dílů, vyválíme je do bochánků a necháme znovu kynout.
- 4Potom bochánky vyválíme na kulaté placky vysoké asi 5mm o průměru asi 15cm.
- 5Placky potřeme rajčatovým protlakem smíchaným se třeným česnekem a klademe je na tukem potřený plech.
- 6Na placky dáváme různé suroviny, např. šunku, žampiony, vejce.
- 7Nakonec pizzy upečeme v dostatečně vyhřáté troubě do zlatavé barvy. Podáváme je teplé, hned po upečení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 27. 3. 2016
Pizza (základní polotovar)
S těstem se moc dobře pracovalo a taky po upečení chutnalo. Palec nahoru 🙂 Do protlaku jsem navíc přidala oregáno, ale spíš budu zase používat ochucená drcená rajčata. Ale to je na chuti každého.