Pizza (základní polotovar)

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
74 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí, rozmícháme, přidáme trochu prosáté mouky a připravíme kvásek. Necháme dostatečně vykynout.
  • 2
    Do zbylé mouky přidáme vejce, zbylé vlažné mléko, tuk, sůl, kvásek a vypracujeme hladké těsto.
  • 3
    Po vykynutí těsto rozdělíme na 10 dílů, vyválíme je do bochánků a necháme znovu kynout.
  • 4
    Potom bochánky vyválíme na kulaté placky vysoké asi 5mm o průměru asi 15cm.
  • 5
    Placky potřeme rajčatovým protlakem smíchaným se třeným česnekem a klademe je na tukem potřený plech.
  • 6
    Na placky dáváme různé suroviny, např. šunku, žampiony, vejce.
  • 7
    Nakonec pizzy upečeme v dostatečně vyhřáté troubě do zlatavé barvy. Podáváme je teplé, hned po upečení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 27. 3. 2016
Pizza (základní polotovar)
S těstem se moc dobře pracovalo a taky po upečení chutnalo. Palec nahoru 🙂 Do protlaku jsem navíc přidala oregáno, ale spíš budu zase používat ochucená drcená rajčata. Ale to je na chuti každého.