Placičky jako lehká večeře

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
57 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
130 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mraženou zeleninu uvaříme do měkka v hrnci s osolenou vodou. Poté scedíme, necháme dobře okapat a vychladnout. Do misky vlijeme mléko, přisypeme mouku, kypřicí prášek, sůl, pepř. Všechny suroviny dobře metlou rozšleháme, nakonec přimícháme okapanou zeleninu a ještě jednou promícháme.
  • 2
    Na lívancové pánvi dobře rozehřejeme olej, lžící nalijeme připravené těsto, opečeme jednu stranu a po obrácení dopečeme druhou. V pečení pokračujeme do spotřebování všeho těsta, lívance udržujeme v teple.
  • 3
    Teplé lívance rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, potřeme rozpuštěným teplým máslem. Povrch každé porce posypeme jemně nastrouhaným sýrem a pokapeme ostrým kečupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.