Placičky jako lehká večeře
20 min.
Ingredience
- 100gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 5decilitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- Na těsto
- 5decilitrůMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Čedar
- 100gramůKečup ostrý
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
57 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
130 mg
Postup přípravy
- 1Mraženou zeleninu uvaříme do měkka v hrnci s osolenou vodou. Poté scedíme, necháme dobře okapat a vychladnout. Do misky vlijeme mléko, přisypeme mouku, kypřicí prášek, sůl, pepř. Všechny suroviny dobře metlou rozšleháme, nakonec přimícháme okapanou zeleninu a ještě jednou promícháme.
- 2Na lívancové pánvi dobře rozehřejeme olej, lžící nalijeme připravené těsto, opečeme jednu stranu a po obrácení dopečeme druhou. V pečení pokračujeme do spotřebování všeho těsta, lívance udržujeme v teple.
- 3Teplé lívance rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, potřeme rozpuštěným teplým máslem. Povrch každé porce posypeme jemně nastrouhaným sýrem a pokapeme ostrým kečupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.